יותר ויותר מסעדות בוחרות בהכנת סחוג ירוק
סחוג ירוק הוא במקור חלק משמעותי מהמטבח התימני אבל כיום אנחנו רואים אותו משתלב יותר ויותר בשלל מנות מהמטבח המזרח תיכוני. הרוטב החרפרף עשוי מתערובת של כוסברה, שום, שמן זית, תבלינים וכמובן פלפלים ירוקים חריפים. הרוטב חריף אבל רענן, בטעם חזק, שמוסיף צבע למנות שונות. המרקם של סחוג ירוק משתנה על פי רמת הטחינה של המרכיבים, והוא הולך נהדר לצד מנות של דגים, בשר, ירקות ועוד. במאמר זה נפרט על הרוטב המעולה הזה שהפך לכל כך פופולרי, מה ההבדל בין סחוג ירוק לאדום, שלבי הכנת סחוג ירוק, באיזה מנות את הסחוג ולמה מסעדות אוהבות אותו כל כך.
מה ההבדל בין סחוג ירוק לאדום?
סחוג ירוק וסחוג אדום הם דיי דומים אבל יש הבדל משמעותי בפלפלים שמשמשים כבסיס לרוטב. בעוד סחוג ירוק מבוסס על פלפלים ירוקים חריפים, הסחוג האדום מבוסס, איך לא, על פלפלים אדומים חריפים. בדרך כלל בזכות הפלפלים האדומים לסחוג אדום יש טעם מעט יותר מתקתק, בעוד הסחוג הירוק נחשב ליותר רענן, בגלל הפלפלים הירוקים ועשבי התיבול הירוקים. מלבד הבדלי הטעם יש הבדל בצבע כמובן וגם במרקם. סחוג ירוק לרוב נשאר ירוק בהיר יחסית והאדום אדום חזק ועשיר. בסחוג הירוק נהוג לשלב כוסברה ירוקה ובאדום משלבים בדרך כלל יותר תבלינים אדומים כמו פפריקה וכמון. חובבי הסחוג בדרך כלל אוהבים את שני הסוגים ומשתמשים בהם לפי צורך וזמינות.
שלבי הכנת סחוג ירוק
הכנת סחוג ירוק היא דיי פשוטה, אבל כדי שיצא בסוף סחוג מוצלח צריך לדייק ולאזן את הרכיבים השונים. את הרכיבים טוחנים יחד עד שמתקבל התוצר הסופי, אלו הם שלבי ההכנה של סחוג ירוק:
- איסוף רכיבים – סחוג טוב משלב בתוכו פלפלים ירוקים חריפים וטריים, כוסברה טרייה, מלח, שום ותבלינים עזים שונים כמו זרעי כוסברה וכמון. מה שמאחד את כל המרכיבים ועוזר להגיע למרקם הרצוי הוא השילוב של שמן זית.
- שלב הטחינה – בשלב זה לוקחים את כל הרכיבים היבשים וטוחנים אותם יחד למרקם הרצוי, יש כאלה שיעדיפו להעביר את החומרים כתישה כדי לקבל מרקים יותר גרגירי ויש כאלו שמעדיפים לטחון כדי להגיע למרקם יותר חלק.
- שלב התיבול – כאשר מתקבל מרקם טחון או כתוש מתחילים להוסיף שמן זית שמחבר את הרכיבים, מעניק מרקם נעים וגם משמר טו ביותר את הרוטב שנוצר. בשלב זה אפשר לטעום ולחזק תיבול.
- שלב האחסון – סחוג ירוק יכול להישמר היטב כאשר הוא נשמר במיכל סגור ובמקרר. אפשר להוסיף לפני הסגירה עוד קצת שמן זית מעל כדי לשמר אותו טוב יותר.
באיזה מנות סחוג ירוק יכול להשתלב?
היופי של סחוג ירוק הוא שהוא משתלב מעולה עם מגוון מאוד גדול של מנות. בזכות החריפות המרעננת והמרקם הגמיש אפשר להשתמש בו לתיבול, כרוטב, כתוספת מעל המנה ועוד. הנה כמה מהאפשרויות:
- סחוג ירוק לצד מנת בשר – הסחוג מלווה נהדר מנות המבוססות על בשר כמו שיפודים, שווארמה, קבבים וכן הלאה. הוא מוסיף טוויסט ורעננות למאכלים חמים וכבדים.
- סחוג ירוק לצד דגים – השילוב של סחוג ירוק לצד דגים צלויים או אפויים הוא שילוב נהדר שיוצר ניגודית של רעננות וחריפות לצד דגים שהם יותר עדינים בטעמם.
- סחוג ירוק בשילוב מנות חלביות – אפשר לשלב את הסחוג גם במאפים חלביים שונים כמו פסטה ואפילו פיצות.
- סחוג בתוך סנדוויצ'ים – כיום אנחנו רואים יותר ויותר מקומות שמוסיפים את הסחוג הירוק לסנדוויצ'ים או פיתות, בין אם זו חלה עם שניצל, פלאפל, שווארמה או סביח, מי שאוהב מעט חריפות עם המנה שלו נהנה מכך מאוד.
- סחוג כרוטב לסלט – אפשר להשתמש בסחוג כרוטב לסלטים טריים וגם מבושלים.
למה מסעדות בוחרות לשלב סחוג ירוק בתפריט שלהן?
כפי שציינו יותר ויותר מסעדות בוחרות לשלב סחוג ירוק במנות בתפריט שלהן ויש לכך כמה סיבות טובות. הסחוג משדרג את הטעם של המנות ומביא להן קיק בקלות, הוא לא יקר ולא קשה להשגה. הסחוג נחשב לתוספת טרנדית גם במסעדות שף וגם בדוכני אוכל, הוא נותן מענה פשוט לאוהבי החריף אבל מורכב מרכיבים טבעיים ולכן נחשב בריא וטבעי.